«Έγραψα μόνο για πράγματα που έζησα»

Μια σπάνια συνέντευξη που έδωσε σε φοιτητές και μας περίμενε καταχωνιασμένη, ώσπου η αλήθεια της την έφερε στο φως. Από το dim/art.

dimart

—Μια σπάνια συνέντευξη του Μανόλη Αναγνωστάκη—

Από τη φίλη και συνεργάτιδα Σεβερίν Κλειδωνά λάβαμε το παρακάτω μήνυμα. Την ευχαριστούμε πολύ και δημοσιεύουμε τη συνέντευξη του Μανόλη Αναγνωστάκη στο περιοδικό της Νομικής Σχολής Έναυσμα (τεύχος 6, καλοκαίρι 1995) σήμερα, επέτειο της γέννησής του (9 Μαρτίου 1925).

* * *

Πριν από αρκετά χρόνια, όταν βρισκόμουν στο τελευταίο έτος της Νομικής, είχαμε συναντήσει, μαζί με έναν συμφοιτητή, τον Μανόλη Αναγνωστάκη για μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό της σχολής. Μέχρι πρόσφατα, το τεύχος εκείνο το θεωρούσα χαμένο, μετά από τόσο καιρό και τόσες μετακομίσεις… Αναζητώντας πρόσφατα κάτι άλλο στο πατρικό μου σπίτι, ανακάλυψα ένα κουτί με μεμοραμπίλια της εποχής — μαζί και το περιοδικό. 

Mε πολλή συγκίνηση και περισσότερο για ιστορικούς και αρχειακούς λόγους (θυμάμαι ακόμα ότι στο τηλέφωνο μου είχε πει ότι δεν έδινε πια συνεντεύξεις αλλά θα έκανε μια εξαίρεση μιας και επρόκειτο για φοιτητές — ή περίπου αυτό), σας στέλνω το κομμάτι αυτό στο dim/art…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 73 επιπλέον λέξεις

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s