Το τελευταίο Ευρωπαϊκό Στοίχημα….

Παρακολουθούμε αποσβολωμένοι τα χτεσινά γεγονότα. Προσωπικά την έχω τώρα στο mute την τηλεόραση, γιατί δεν αντέχω. Κάνω κάποιες σκέψεις όλον αυτόν τον καιρό και θα ήθελα να τις μοιραστώ. Στην Ελλάδα είναι καυτό καλοκαίρι, Σάββατο βράδυ και Ιούλιος. Πολλοί είναι στα εξοχικά και στις παραλίες, πολλοί εδώ στις πόλεις, στην Αθήνα, και παλεύουν με τη ζέστη, την ανέχεια, την ανεργία. Αλλά τώρα το στοίχημά μας είναι κάτι μεγαλύτερο.

Παλέψαμε αρκετά την περσινή χρονιά, δυο χρόνια βασικά. Να αποκτήσουμε στην Ελλάδα προοδευτική Αριστερή Κυβέρνηση που να έχει πρώτο μέλημά της τον πολίτη, τον απλό λαό, τον άνεργο, τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον πρόσφυγα. Να πολεμήσει τη διαφθορά, την διαπλοκή, την απαξίωση της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και να δώσει στην Ευρώπη και στον κόσμο να καταλάβει ότι το παιχνίδι της ενοχής του τεμπέλη ΄Ελληνα ήταν ένα προσεκτικά μεθοδευμένο, ενορχηστρωμένο ψεύδος με σκοπό να εξυπηρετήσει ντόπια και ξένα κέντρα και συμφέροντα.

Στα δύο χρόνια αυτα, πετύχαμε να φτιάξουμε την εικόνα της Ελλάδας, να σηκώσουμε κάπως κεφάλι από τα βάσανα τα αβάσταχτα τα οικονομικά, να δούμε την ελπίδα κάπως στον ορίζοντα, να διασφαλίσουμε έστω κάποια θεμελιώδη δικά μας πράγματα. Να χτυπήσουμε τη διαφθορά και τη διαπλοκή και να επανιδρύσουμε και οργανώσουμε τις δομές και τις αντιστάσεις της κοινωνίας που σέβεται και συνδράμει τον πολίτη και ικανοποιεί τις θεμελιώδεις ανάγκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και να βοηθήσουμε την προσφυγιά. Να δείξουμε το ανθρώπινο μας πρόσωπο και να αποκαταστήσουμε την ανθρωπιά της Ελλάδας στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Στο περιθώριο όλων αυτών, αφήσαμε ένα απόστημα να αναπτύσσεται. Αυτού του ρατσισμού-φασισμού-νεοναζισμού. Να μεγαλώνει, να μπαίνει στη Βουλή, να ασκεί μπούλινγκ, τραμπουκισμό, εκφοβισμό και εκμαυλισμό της συνείδησης μεγάλου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας και δυστυχώς μερίδας και των αναγκεμένων, ενώ δε θάπρεπε. Ανέβηκε ένα ωραίο βίντεο του Aj+ το απόγευμα, το οποίο το κοινοποίησα και το οποίο δείχνει τη μεθόδευση και στην Αμερική. Ξέρουμε καλά ότι ο Τραμπ θα βγει με βάση τη νοοτροπία αυτή, να αυτός σου κλέβει το ψωμί σου, όπως δυστυχώς χρησιμοποιήθηκε και για το δημοψήφισμα στη Βρετανία. Κι ας εγκρίνω το αποτέλεσμα. Και τώρα πρέπει να δούμε τι θα γίνει, με όλα αυτά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, το αίμα, τα φέρετρα, τα όπλα, τις διάφορες οργανώσεις, ό,τι χρώμα δέρματος κι αν έχουν.

Είναι η ώρα μας να ασχοληθούμε μ΄αυτό. Αν η Ευρώπη διαλυθεί, στο ψυχορράγημα της, αυτό πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που οφείλει στον εαυτό της να κάνει : Να καταδικάσει αυτό το νέο φασιστικό-ρατσιστικό κύμα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει ότι οι λαοί της Ευρώπης θα μείνουν έξω απ΄αυτό. Δηλαδή, οι ηγέτες της, όσοι θέλουν, θα πρέπει να συγκροτήσουν ένα κοινό μέτωπο δράσης και αντίδρασης κατά της ενδυνάμωσης τουλάχιστον τέτοιων περιστατικών.

Ο πόλεμος αυτός πρέπει να λήξει. Κι η δική μας χώρα, πάντα με τους αναγκεμένους, πάντα στις αρχές της δημοκρατίας κινούμενη, να είναι πρωτεργάτης και πάλι, σε τέτοιες κινήσεις. Κι ας μην είναι σε θέση ισχύος να πάρει πολιτικές αποφάσεις πρώτης γραμμής.

΄Εχει ηθικό πλεονέκτημα, ως ΠΦΑ του Ελληνικού λαού που βοηθάει τους κατατρεγμένους και δεν εκθρέφει το ρατσισμό-φασισμό, που αποστρέφεται τον πόλεμο και αγαπάει την ειρήνη, να το ξεκινήσει κι αυτό. Να πρωτοστατήσει κι εκεί. Να κινητοποιήσει και προς αυτήν την κατεύθυνση. Το έχει αποδείξει ότι μπορεί ακόμα κι όταν όλοι ορκίζονται ότι δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτε και τζάμπα φωνάζει. Γυρίζει το χαρτί και ανατρέπει το κλίμα.

Κι αν είναι να διαλυθεί η Ευρώπη μετά απ΄αυτό, ας διαλυθεί. Να έχουμε όμως καταφέρει να σταματήσουμε αυτή τη λαίλαπα. Δε μας αξίζει ούτε μας χρειάζεται.

Μας χρειάζεται να νικήσει η Αγάπη. ΄Οχι ο Φασισμός. Ούτε ο Ρατσισμός. ΄Οχι ο Πόλεμος.

Μόνο όποιος παλεύει το σκοτάδι μέσα του, μπορεί να έχει αύριο μερτικό στο δικό του ήλιο.

Υ.Γ. Να θυμίσω ότι η μόνη χώρα που έκανε αντιστασιακό αγώνα και έδιωξε τους Ναζί από το έδαφος της ήταν η Ελλάδα.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s