Τι είναι τελικά….

 

SAMSUNG

Ναι, προσπάθησε να σου εξηγήσει…. Προσπάθησε να σου πει. ΄Οταν το Οριάν Εξπρές έμπαινε στη Βιέννη. Χρειαζόταν να πάει να πάρει εκείνο το κομμάτι της που είχε αφήσει εκεί…. Το κομμάτι που της έλειπε.

΄Εβρεχε και τα κομμάτια της ήταν όλα γκρίζα. Της έλειπε εκείνο το πολύχρωμο που είχε αφήσει στον ΄Αγιο Στέφανο μέσα, καθώς κοιτούσε ψηλά και δυσκολευόταν να αντικρύσει της ψυχής της το δυσθεώρητο ύψος. Δεν μπορούσε δηλαδή να χωρέσει την ευτυχία και να την κάνει μετρήσιμη σε κυβικά. Σε γιάρδες. Σε εκτάρια. Σε πόδια. Σε τίποτε.

΄Ετσι ήρθε να πάρει αυτό το κομμάτι. ΄Ενα κομμάτι πατρίδας. ΄Ενα κομμάτι στον Οξύλιθο την περίμενε κι αυτό, αλλά ήταν εξαιρετικά εύκολο. Να δεις που θα πάει εκεί μετά. ΄Οχι; Α ναι, είναι και το Στενό των Ελλήνων, είναι ο ΄Αρνος. Είναι η ακολουθία του Φιμπονάτσι, που παράταγες το βιβλίο ένα καλοκαιρινό μεσημέρι και έπιανες τη μεζούρα. Και σου έβγαινε ακριβώς.

Η πατρίδα. Εκεί που νιώθεις ησυχία σε μια ζεστή, φιλόξενη αγκαλιά. Και όλες οι μυρωδιές μοιάζουν προαιώνιες και παντοτινές. Εκεί που κάνεις τον πιο ήσυχο ύπνο. Εκεί που σ΄αγαπούν γι΄αυτό που είσαι. Ξεκουράσου.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s