Με φωτιά και με μαχαίρι…… Μέρος Τέταρτο

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ

Ταξίδευε όλη μέρα….. Με παλιόκαιρο…. Κακοσημαδιά. ΄Οταν έφτασε στο κάστρο σουρούπωνε, το άλογο του ήταν κουρασμένο, το καραβόπανο ήταν βρεμμένο και η ψυχή του τρεμάμενη. Ξεπέζεψε και μπήκε μέσα θαρρετά, σηκώνοντας ψηλά το βλέμμα. ΄Ηταν αποφασισμένος.

Και τότε άρχισε το μαρτύριο. Δεκαεφτά ώρες τον είχαν μέσα, σήκω, κάτσε, τον υπέβαλλαν σε όλα τα γνωστά και άγνωστα μεσαιωνικά και μοντέρνα βασανιστήρια. Είχαν βγάλει όλες τις ψυχροπολεμικές τεχνικές από την αχρηστεία, τον είχαν βάλει στη μέση και τον πίεζαν να προσκυνήσει. Στο τέλος μίλησε η Αρχιμάγισσα :

«Μήνες προσπαθούσαμε να σου εξηγήσουμε και δεν καταλάβαινες. Μήνες σου το λέγαμε ότι δεν υπάρχει λύση κι ο αγώνας σου θα βγει άδικος. Μήνες σου λέγαμε να υπογράψεις πριν ξεφτιλιστείς εντελώς. Προσπαθήσαμε τα πάντα για να υποκύψεις αλλά εσύ το χαβά σου. Λοιπόν, άκου τώρα τι θα γίνει.

Η Αρχιμάγισσα πήρε μια βαθιά ανάσα για να συνεχίσει. : Δεν καταφέραμε με τα καμώματά σου να πείσουμε κανέναν ότι είσαι άχρηστος. Αλλά μας αναγκάζεις να χρησιμοποιήσουμε άλλα μέσα, πιο βρώμικα, να χτυπήσουμε κάτω απ΄τη μέση. Θα εξυφάνουμε το τελικό σχέδιο και θα σε κάνουμε να φανείς ΠΡΟΔΟΤΗΣ. ΄Οταν θα βγεις από δω μέσα, θα τα έχεις χάσει όλα. Θα τα υπογράψεις όλα, θα γυρίσεις ηττημένος, ο λαός θα σε βαφτίσει από Ηγέτη Προδότη σε 24 ώρες, οι σύντροφοί σου θα λακίσουν ένας-ένας. Αύριο το πρωί δε θα έχεις τίποτα. Δε θα είσαι τίποτε.

Την τελευταία λέξη την είπε σφυρίζοντας και φτύνοντας στα μούτρα του Χάρι όλα της τα ταύ. Τιποτε. Και τα Πι. ΤίΠοΤε

Στο τέλος, προέβη στο τελευταίο βασανιστήριο. Με τους άλλους δράκους να του κρατούν τα χέρια, τον ακινητοποίησε στην καρέκλα, πήρε μαύρη κορντονέ κλωστή και του κέντησε ένα μαύρο χι στα χείλη. Με μια κλωτσιά τον έβγαλε αιμόφυρτο απ΄την αίθουσα…….

Ούτε κατάλαβε πώς βρέθηκε στην πατρίδα. Οι τοίχοι του γραφείου του τον έπνιγαν, αιμοραγούσε συνεχώς, δεν ήθελε να πιστέψει ότι είχε συμβεί αυτό. Πριν προλάβει να σκεφτεί την επόμενη κίνηση, ήρθαν κι άλλα. Πριν ηρεμήσει και σταματήσει καν η αιμοραγία στα χείλη, η Ερμιόνη στράφηκε εναντίον του, ο Γουίλι έφυγε πληγωμένος.

΄Υστερα αρκετοί σύντροφοι έφυγαν, έκαναν δική τους ομάδα, στράφηκαν εναντίον του, ο λαός θύμωσε κι άρχισε να βρίζει αυτόν που την προηγούμενη μέρα αποθέωνε και έστελνε με τα περιστέρια του μηνύματα αγάπης παρακαλώντας τον να γυρίσει πίσω.

Αλλά ο Χάρι ήταν αποφασισμένος να το παλέψει κι άλλο. Δεν μπορεί να χάθηκαν όλα. Δεν είναι δυνατόν να χάθηκαν όλα. Δεν είναι δυνατόν να τελείωσε ο δρόμος. Κάτι υπάρχει στον ορίζοντα, απλά δεν φαίνεται ακόμα.

  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΈΛΟΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ……..

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s