ΜΕ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ…. Μέρος Τρίτο

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ

Αλλά τα τέρατα λίγο καιρό χάσανε και αποφάσισαν να αντεπιτεθούν. Τη μέρα ακριβώς που ο λαός τον έστεφε Αρχηγό, έστειλαν μυστικό φιρμάνι με τον Κέρβερό τους…. Του μήνυσαν να πάει στο κάστρο να τους βρει και να υπογράψει ένα φετφά υποταγής με 256 ασφυκτικους όρους για το λαό του…..

Συγκάλεσε αμέσως σύσκεψη στο Αρχηγείο με την Ερμιόνη και το Γουιλι, έβαλαν όλοι τα δυνατά τους, μια ομάδα δέκα ατόμων, για να εκπονήσουν ένα σχέδιο δράσης προκειμένου να τους αντιμετωπίσουν.

Τρεις μέρες στύβαν το μυαλό τους. Μια και δυο, με το έτοιμο φιρμάνι στο χέρι, καταφθάνει γεμάτος σιγουριά και χαμόγελο ο Χάρι, πιότερο σίγουρος για τον εαυτό του και τις δυνατότητες της ομάδας του να ξεφύγει απ΄αυτή τη μέγγενη δεν ήταν ποτέ. Απλώνει στο τραπέζι το σχέδιο του μπροστά τους θαρρετά και τους κοιτάει στα μάτια για αντιδράσεις.

Οι ισχυροί τον κοιτάνε για λίγο, μια αυτόν μια τα χαριτά, βλοσυροί και σκεπτικοί. ΄Υστερα χαμογελώντας σαρκαστικά, η Αρχιμάγισσα σηκώνεται και κραίνει :

΄Η θα πάρεις μια γομολάστιχα και θα τα σβύσεις αυτά, ή θα σε σβύσουμε από το χάρτη, κι οι άλλοι δίπλα της αποφαίνονται κουνώντας επιτατικά το κεφάλι.

Αντί γι΄άλλη κουβέντα, του δίνουν σε βουλοκερωμένο πάπυρο το δεύτερο δικό τους φιρμάνι για να το αποδεχθεί και να υπογράψει.

Το αγόρι δε χάνει το θάρρος του.

«Θα πάω την απάντησή σας πίσω και θα ξαναγυρίσω», αποκρίνεται και στρέφει θαρρετά το κεφάλι σέρνοντας με μια κίνηση αφοβιάς το μανδύα του με το αριστερό του χέρι.

Πίσω στην πατρίδα επικρατεί αναβρασμός. Ο Χάρι δε δυσκολεύτηκε πολύ να ξεσηκώσει το λαό του. ΄Ηταν έτοιμος από καιρό για τον ξεσηκωμό, ή τουλάχιστον έτσι έδειχνε. Σε χρόνο μηδέν, οργανώνει συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, ομιλίες, ενημερώσεις, σε γειτονιές, πόρτες και σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και βαλαντίου.

Γυρίζει στο Δρακόκαστρο και δηλώνει : Αποφασίσαμε με το λαό να βάλουμε την πρόταση σας σε λαϊκή ψήφο. Θα επιστρέψω σε λίγες μέρες με το αποτέλεσμα.

Οι Δράκοι δεν χάνουν καιρό. ΄Ωσπου να τον γυρίσει πίσω η άμαξα, έχουν γεμίσει μικρά ξωτικά, τέρατα, φίδια και ποντίκια το δάσος, τους αγρούς, τα πηγάδια, τα σπίτια.

΄Εχουν σφραγίσει τις αποθήκες με τα τρόφιμα κι έχουν βάλει απέξω φρουρούς που εκτελούν όποιον πλησιάζει.

΄Εχουν βάλει μεγάφωνα με απόκοσμες μουσικές και κραυγές για να μην τους αφήνουν να ησυχάσουν ή να κοιμηθούν. Προσπαθούν να τους τρυπήσουν τα τύμπανα.

΄Εχουν σπείρει στις τάξεις τους καταδότες και καρφιά, να τους παραπληροφορούν και να δηλητηριάσουν την κρίση τους.

Μα ο λαός δεν έχει σκοπό να σταματήσει. Οργανώνεται ξενηστικωμένος στις πλατείες και συγκεντρώνει τρόφιμα. Κάνει συσσίτια. Μουλώνει τα πηγάδια και τα μεγάφωνα φιμώνονται με άμμο και μεγάλες λινάτσες από τους άδειους σάκκους της πείνας.

Συγκεντρώνεται κάθε βράδυ και πιάνει το τραγούδι, τη φλογέρα, την κιθάρα. Ο Χάρι κι οι σύντροφοί τους κατεβαίνουν στο πλήθος γίνονται ένα μ΄αυτό, ένα τεράστιο Κουράγιο τους αγκαλιάζει σαν χρυσοκέντητη κουβέρτα και τους προστατεύει από κάθε κακό.

Ζουν τη συντροφικότητα πρώτη φορά, την αγκαλιά, το δάκρυ της χαράς, τη συναδέλφωση, την ομόνοια. Η πλατεία Ομονοίας γίνεται σύμβολο για όλους, σύμβολο νίκης μέχρι τη μεγάλη μέρα που θα πάει ο Χάρι πίσω την απάντησή τους.

Και η απάντηση βγαίνει στην επιφάνεια : ΄Ενα μεγάλο, βροντερό, ειλικρινές, ατρόμητο, αδιαμφισβήτητο,

ΟΧΙ.

Είναι ζωγραφισμένο σε άσπρο καραβόπανο με μαύρη μπογιά από τα τελευταία μούρα που τους είχαν μείνει. Το ξεδιπλώνουν σε μυστηριακή ασυνεννόητη τελετή στην πλατεία, ύστερα τα κορίτσια το διπλώνουν, οι γιαγιάδες το σταυρώνουν, οι άντρες το διπλοσφαλίζουν με σπάγγους και το παραδίνουν στο Χάρι.

Με τρεμάμενη φωνή και γόνατα, αλλά με χαμόγελο και ελπίδα, ο Χάρι παίρνει το ΟΧΙ και κινάει στ΄αχάραγο για το μεγάλο, ζοφερό κάστρο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ………

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s