Με φωτιά και με μαχαίρι…….

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ

΄Ητανε μια φορά. μάτια μου, κι έναν καιρό, μια όμορφη κυρά, αρχόντισα, να σε χαρώ….. Γέννησε ένα γιο όμορφο, μελαχρινό, με πλατύ χαμόγελο και τον έβγαλε Χάρι. Κι υποσχέθηκε στις μοίρες που τον μύραναν να σταθεί δίπλα του και να τον καμαρώνει να πραγματοποιεί τα όνειρά του.

Ο Χάρι μεγάλωνε στο ζεστό, αγκαλιαστό σπιτικό του και είχε ένα μόνο όνειρο: Να βγει να παίξει τον Μαγεμένο του Αυλό. ΄Εμοιαζε λίγο με τον Αυλό που είχε το ίνδαλμά του, που την εικόνα του την είχε κρεμασμένη πάνω στο προσκέφαλό του για να μη ξεχάσει ποτέ τον μυστικό όρκο που είχε δώσει στον εαυτό του, όταν τον αντίκρυσε : Να του μοιάσει, να γίνει τρανός σαν αυτόν, να τον αγαπούν οι άνθρωποι και να τους το ανταποδίδει παίζοντας τον μαγεμένο αυλό του, να τον ακολουθήσουν μαγεμένοι, κι αυτός να τους οδηγήσει σε χώρες μαγικές, σε λιμένες πρωτοειδωμένους, σε εμπορεία φοινικικά και να μην ξεχάσουν ποτέ τον προορισμό τον τελικό τους : Την Ιθάκη.

Διάβαζε πολύ, στοχαζόταν πολύ και μιλούσε λίγο. Στις παρέες ήταν πάντα αγαπητός και όλοι του ζητούσαν τη γνώμη του γιατί τους μάγευε ο τρόπος που έβγαινε η φιλοσοφία του για έναν καλύτερο κόσμο από το σοφό του στόμα. Πιότερο ακόμα τους μάγευε το αισιόδοξο βλέμμα του και ακόμα – ακόμα το πλατύ, ειλικρινές χαμόγελο του που χωρούσε μέσα όλα τα ηλιοτρόπια της χώρας.

Αλλά ακόμα πιο μαγεμένοι έμεναν όλοι όταν έπαιζε το μαγικό του φλάουτο.

Τα χρόνια περνούσαν, ο Χάρι ολοκλήρωσε τις σπουδές του και άρχισε να σκέφτεται τρόπους ν΄αλλάξει τον κόσμο. Ο τόπος του στέναζε κάτω από το ζυγό τεράτων, δράκων με φιδίσια στόματα και εκατό κεφάλια, ντόπιων ξωτικών και κακών μάγων που κρατούσαν όλο το χρυσό στα χέρια τους και ακόμα τόσον κρυμμένο σε μυστικές χώρες, σε θρυλικά δάση με κωδικούς και κλειδαριές που κλείδωναν επτά πόρτες, επτά φορές σε επτά διαφορετικά δωμάτια. ΄Ηταν αδύνατο για το Χάρι να εντοπίσει όλον αυτό τον πλούτο και να τον φέρει πίσω για να βοηθήσει τους πεινασμένους, τους ζητιάνους και τους άστεγους που κυκλοφορούσαν ρακένδυτοι στη χώρα.

Μαζί με μια στενή ομάδα φίλων και οπαδών εκπόνησαν ένα μυστικό σχέδιο με κέντρο τον άνθρωπο, με τρόπους να φέρουν πίσω το χρυσό και να ξαναχαρίσουν στη χώρα και στα ρημαγμένα χωράφια της την ελπίδα, να κάνουν τα παραθύρια των χρεωμένων σπιτιών ν΄ανοίξουν τα παραθύρια τους κι οι κουρτίνες τους να βαφτούν χρυσές στον ήλιο.

Μαζί με τους στενούς του φίλους, την Ερμιόνη, τον και τον Γουίλι, εκπόνησαν ένα σχέδιο δράσης και το έβαλαν άμεσα σε εφαρμογή, με σκοπό να διώξουν γρήγορα τα τέρατα απ΄τη χώρα, να προστατεύσουν την πατρίδα από τους εξωτερικούς εχθρούς και να ξεσηκώσουν και τους ανθρώπους που βούλιαζαν σε ένα τέλμα απελπισίας και παραίτησης. ΄Επρεπε επιτέλους να γίνει κάτι γι΄αυτό το λαό με την πλούσια κουλτούρα και ιστορία χρόνων, που τώρα είχε εγκαταλειφθεί να μαραζώνει, έπρεπε πάλι όλη η ΄Ηπειρος να μιλάει με ένδοξους χαρακτηρισμούς γι΄αυτή την απαξιωμένη, εξαθλιωμένη χώρα.

Η συνέχεια στο επόμενο………

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s