Τα δικά μου βάγια……

10005846_10152327329264410_8224137834339731302_o

΄Ηταν Κυριακή, μια λαμπερή Κυριακή που έμελλε να αλλάξει λέει, τη ζωή της…. Χρόνια αναζητούσε τη λύτρωση, τη διέξοδο από τη μιζέρια και τη φτχωή χωρίς νόημα ζωή της…. Αναζητούσε να εμπνευστεί από μια ιδέα, ένα ιδανικό, έναν άνθρωπο, για να νιώσει κι η ίδια άνθρωπος, να νιώσει ότι ανήκει, να νιώσει ότι υπάρχει λόγος που ζει και που ο Θεός την κρατούσε ζωντανή σ΄αυτή τη γη.
Η επτάπυλος πόλη, η Ιερουσαλήμ τύλιγε τα πέπλα της καθώς ξημέρωνε μια ζεστή μέρα γεμάτη καταχνιά…. Νίφτηκε και φόρεσε τα καλά της, όπως για γιορτή.  Το είχε αποφασίσει και μυστικά το ήξερε….. Η ζωή της θα άλλαζε προς το καλύτερο, η ψυχή της θα λυτρωνόταν οριστικά και αμετάκλητα.
Τυλίχτηκε στον κεφαλόδεσμο και βγήκε στο δρόμο. Η αναστάτωση που επικρατούσε ήταν έκδηλη…. Προσευχήθηκε δυνατά μέσα της με την καρδιά της τρελή από προσμονή…. Ο κόσμος συγκεντρωνόταν στον κεντρικό δρόμο, έβγαινε μιλιούνια από τα σοκάκια, μια μυρμηγκιά άνθρωποι γεμάτοι από τη δική της την ίδια λαχτάρα, που φώτιζε τα πρόσωπά τους και τάχυνε το βήμα τους……
Σε λίγο μοίραζαν βάγια…. κάποιος, δεν ξέρει πώς έγινε, έκοψε πρώτος, οι υπόλοιποι τον  μιμήθηκαν, και σε λίγο κρατούσαν όλοι από ένα κλαδί ….. Και στόλισαν μ΄αυτα πόρτες και παραθυρα…. Και ζουζούνιζαν μυστικά μια λέξη στα ξερά τους, ανυπόμονα χείλη….. ΄Ερχεται…… έρχεται….. έρχεται……
Σε λίγο μπήκε στην πόλη μια ταπεινή πομπή….. Κόσμος βαδίζοντας αργά και φωνάζοντας….. Ωσαννά….  Ερχεται…. Εκείνος ΄Ερχεται….. Πομπή με πεζούς, ντυμένους με αχνά χρώματα στις φορεσιές, ύστερα ξεχώρισε…. Έρχεται, ήρθε…..
Ωσαννά, ευλογημένος αυτός που έρχεται, στο όνομα του Κυρίου….
Πάνω σε ένα ταπεινό γαϊδουράκι, ντυμένος στα λευκά και γαλήνιος σαν τον ουρανό, ήρθε….. Κι η ζωή της επιτέλους άλλαξε.
…….. Ξύπνησε κι ευχήθηκε να έβγαινε αληθινό το όνειρο, να άλλαζε η ζωή της κι εκείνης με τον ίδιο τρόπο….. Να ερχόταν αυτήν την Κυριακή των Βαϊων, και στην δική της ψυχή αυτή η πνοή που θα άλλαζε τη ρότα της για πάντα…..
Πήρε το τάμπλετ από δίπλα, κι έβαλε το τραγούδι. ΄Ισως επιτέλους, να είχε κι εκείνη ελπίδες. Μόνο να μην είχε χάσει την ευκαιρία …… Προσευχήθηκε δυνατά κι έκλεισε τα μάτια της ν΄ακούσει την προσευχή η ψυχή της.
My love has come along
My lonely days are over
And life is like a song
Oh yeah yeah
At last
The skies above are blue
My heart was wrapped up in clover
The night I looked at you
I found a dream, that I could speak to
A dream that I can call my own
I found a thrill to press my cheek to
A thrill that I have never known
Oh yeah yeah
You smiled, you smiled
Oh and then the spell was cast
And here we are in heaven
for you are mine…
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s