Το καλοκαίρι γύρισε….

SAMSUNGΠου σημαίνει, αρχίσαμε να πηγαινοερχόμαστε για τη δουλειά στο Μάτι, αρχίσαμε τα μπάνια μας, μαζέψαμε τα χειμωνιάτικα και τα χαλιά, το δέρμα άρχισε να παίρνει χρώμα παρότι δεν κάνουμε ηλιοθεραπεία, και θυμάμαι όλες τις αρχές καλοκαιριού που ήταν πάντα το παιδί μου παρόν, ο Δημήτρης, και με ικέτευε έντρομος να μην τον (ξανα)κάνω ρεζίλι φωνάζοντας ενώ έκανα το πρώτο σάλτο «Καλό καλοκαίρι!» με δυνατή φωνή, να με ακούσει όλο το Μάτι !

Κι εγώ το ξανάκανα κάθε χρόνο !

Η μοναδική φορά ήταν πέρσι, που ήταν πολυτέλεια να πάει με τη μάνα του για μπάνιο, οπότε… απλά το ψιθύρισα σε κοντινή ακτίνα ! Αλλά το είπα. Για να πάει γούρι, για να περάσουμε όμορφα κι αυτή τη χρονιά.

Φέτος, το πρώτο μπάνιο το κάναμε στον Οξύλιθο, χωρίς το Δημήτρη που ήταν στο βροχερό, αλλά συναρπαστικό Λονδίνο ! Αλλά θυμήθηκα, όλα τα μικράτα του, την πρώτη φορά στη θάλασσα, που ήταν όταν πήγαμε να πλύνουμε τα λαδόπανα της βάφτισης και ο Δημήτρης απολάμβανε τη χαρά της οδοντοφυίας, πιπιλώντας ένα αλμυρό βότσαλο…. Κι όλα του τα παιχνίδια, με μπρατσάκια, μετά χωρίς μπρατσάκια, μετά με γυαλιά βυθού, τις βουτιές του, όλα…. Και τώρα στα 20, σπάνια θα πηγαίνουμε για μπάνιο μαζί.

Αλλά εγώ θα φωνάζω, σα για να μ΄ακούσει όπου θα βρίσκεται, «ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ» και θα πέφτω με ύπτιο για το πρώτο μπάνιο !

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s